Zakelijke Lease

Meest gestelde vragen

Zakelijke Lease

Wat is precies in het Zakelijke Lease contract opgenomen?

Bij Operational Lease huur je een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. Bij Full Operational Lease zijn reparatie, onderhoud, banden, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer als service-elementen opgenomen. Bij Netto Operational Lease huur je een auto zonder deze servicecomponenten.

Kan ik de auto na de looptijd van het contract overnemen?

Bij Operational Lease huur je een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. Na afloop van die periode heb je het eerste recht op koop, maar niet tegen een vooraf vastgestelde prijs. Je kunt dus altijd nog bepalen of dit dan interessant is voor jou.

Wat zijn de risico’s van Operational Lease?

Bij Operational Lease loop je geen enkel risico. Je huurt een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. De kosten zijn meteen duidelijk: je betaalt alleen een vast bedrag dat past binnen je budget, naast de brandstofkosten.

Kan ik als startende ondernemer ook gebruik maken van autolease?

Voor het beoordelen van de kredietwaardigheid van een bedrijf heeft een leasemaatschappij financiële gegevens nodig. Wanneer de eerste jaarcijfers beschikbaar zijn, is het mogelijk een leasecontract aan te gaan.

Mag een zakelijke leaseauto ook bestickerd worden?

Ja dat mag. De bestickering kan zelfs meegenomen worden in de leaseconstructie, en is dan ook meeverzekerd, bijvoorbeeld wanneer deze beschadigd raakt. Wel moet deze worden geproduceerd en aangebracht door een daarin gespecialiseerde partij.

Is het voor een ondernemer soms interessanter om privé te leasen, in plaats van zakelijk?

In sommige gevallen wel ja. Het kan - afhankelijk van de auto, de fiscale situatie, de kilometers, etc. - aantrekkelijker zijn privé te leasen en jezelf als ondernemer een kilometervergoeding uit te keren.Daarnaast ben je in een dergelijke situatie zakelijk niet gebonden aan een leasecontract, en hoef je geen bijtelling te betalen bij privé gebruik.
Echter, geen twee bedrijven zijn gelijk, vraag daarom hierover advies bij accountant of fiscalist.

Maandag - Vrijdag
08:00 - 21:00
Zaterdag - Zondag
10:00 - 17:00

TheLeaseExpert.nl is onderdeel van Van Lith Financieel Adviesbureau