Private Lease

Private Lease

Wat is het voordeel van mijn DeLeaseExpert.nl?

DeLeaseExpert.nl biedt u onafhankelijk advies, en staat dus aan uw kant. Het aanbod komt tot stand in samenwerking met Gaaan®, expert op het gebied van het vergelijken van leasemaatschappijen, voorwaarden, kortingen, de leasemarkt en specificaties van auto's.

Wat is er precies in het Private Lease contract opgenomen?

Bij Private Lease huur je eigenlijk een auto voor een vooraf afgesproken periode van 24 tot en met 60 maanden. Bij Private Lease zijn de volgende service-elementen opgenomen: reparatie, onderhoud, banden, verzekering, houderschapsbelasting en vervangend vervoer. Je loopt zelf geen enkel risico en betaalt een vast bedrag per maand en je brandstofkosten, verder niets. Je hebt dus alleen de voordelen van autorijden zonder de risico’s.

Heeft Private Lease invloed op het aangaan van een hypotheek?

Ja, wanneer je een Private Lease overeenkomst afsluit heeft dit invloed op de maximale hypotheek die je aan kunt vragen.

Hoe werkt het proces van kredietacceptatie?

Voor het opstellen van contraten wordt een controle gedaan op kredietwaardigheid. Dit gebeurt in de meeste gevallen door een onafhankelijke derde partij, zoals bijvoorbeeld het EDR. Zij toetsen op inkomen-lasten, BKR en CIS-registraties. Hierna volgt binnen enkele dagen een advies aan de leasemaatschappij. In het geval van een positief advies wordt het contract opgesteld.

Is er een leeftijdsgrens voor het afsluiten van een overeenkomst?

Bij de meeste maatschappijen wordt een einde-contractleeftijd gehanteerd van 75 jaar. Dat betekent dus dat als je 71 jaar bent, je een contract kunt aangaan voor maximaal 4 jaar. In een aantal gevallen geldt geen minimum leeftijd (18+), maar worden andere tarieven / verzekeringsvoorwaarden gehanteerd bij een leeftijd onder 25 jaar.

Waar kan ik onderhoud en reparaties uit laten voeren?

In de meeste gevallen krijg je bij ingang van je leasecontract toegang tot een online portal. Deze geeft vervolgens aan welke mogelijkheden je hebt voor jouw onderhoud of reparaties (merkdealers, universele garagebedrijven, een specifieke keten, Carglass, etcetera).

Kan ik bij Private Lease mijn schadevrije jaren blijven opbouwen?

Ja dat kan. Je moet dit dan aangeven bij het aangaan van je leasecontract. Je huidige schadevrije jaren worden geregistreerd in een centrale database. De leasemaatschappij geeft jou vervolgens op als berijder van je lease-auto, waarna je opbouw continueert.

Hebben mijn schadevrije jaren invloed op het leasetarief?

Nee, tenzij dit bij de leaseopties weergegevens wordt.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rijd dan in mijn contract staan?

Voor zogenaamde 'meerkilometers' wordt een additioneel bedrag in rekening gebracht, op basis van een vooraf bepaald vast bedrag per kilometer. Dit wordt meestal na afloop van het eerste jaar vastgesteld, wanneer je bijvoorbeeld voor het eerst voor onderhoud bij een auto-dealer bent geweest. Wanneer de afwijking tov. je 'contractkilometers' vrij groot is (>10%), wordt vervolgens ook je maandbedrag gewijzigd.

Bijvoorbeeld: per meer gereden kilometer staat in je contract een bedrag van 5,8 cent opgenomen, en je rijdt 13.000 kilometer per jaar in plaats van 10.000. Er wordt dan 13.000 - 10.000 = 3.000 x € 0,058 = € 174 in rekening gebracht. Daarnaast wordt je maandtarief vermeerderd met hetzelfde bedrag, maar dan dus per maand, dus € 174 / 12 = € 14,50.

Bij sommige leasemaatschappijen worden minder gereden kilometers (boven een basisaantal, meestal 10.000KM/j) ook uitgekeerd, volgens het zelfde principe.

Is het tussentijds mogelijk kilometers naar boven of beneden aan te passen?

Ja, dit is mogelijk. Het kan niet onbeperkt en meestal niet onder een bepaalde ondergrens.

Maandag - Vrijdag
08:00 - 21:00
Zaterdag - Zondag
10:00 - 17:00

TheLeaseExpert.nl is onderdeel van Van Lith Financieel Adviesbureau