Meest gestelde vragen

Algemeen

Waarom via DeLeaseExpert.nl?

In samenwerking met Gaaan en Autoleaseman vergelijkt DeLeaseExpert.nl aanbod van de grootste leasemaatschappijen zoals Leaseplan, Hitachi, Findio, VWPFS, Alpha Credit, Alphabet, Arval en Athlon. Iedere partner heeft zijn eigen specialiteit. De één munt uit in premium producten, de andere in kortlopende contracten, en weer een andere in bedrijfswagens of contracten met een laag of juist hoog kilometrage. 

Kan ik vooraf een proefrit maken?

Een proefrit behoort niet tot het standaard aanbod, maar is eventueel te regelen.

Loop ik een risico bij een leasecontract?

Je loopt geen enkel risico, in tegenstelling tot het rijden van een eigen auto, wat onnodig veel zorgen met zich meebrengt. Of je nu zakelijk, privé of tijdelijk een auto rijdt, door een auto te leasen weet je altijd waar je aan toe bent. De kosten zijn meteen duidelijk: je betaalt alleen een vast bedrag dat past binnen je budget, naast de brandstofkosten.

Ik ben ZZP’er, welke vormen van lease zijn interessant voor mij?

Dat is volledig afhankelijk van jouw situatie en dat van je bedrijf. Autoleaseman kan je helpen bij het nemen van de beste beslissing. In principe zijn alle vormen van lease, dus short-, zakelijke, private- en financial lease te kiezen als ZZP’er.

Wordt mijn contract aangemeld bij het BKR?

Bij het afsluiten van een leasecontract ga je een betalingsverplichting aan voor langere tijd in ruil voor mobiliteit, gemak en zekerheid. Het is uiteraard in zowel jouw belang als in het belang van de leasemaatschappij dat je geen verplichting aangaat die je niet na kunt komen. De totale verplichting wordt daarom BKR-geregistreerd (100%). Dit is alleen van toepassing bij Private Lease.

Wat is het verschil tussen de verschillende leasevormen?

Het eerste verschil is de periode waarin je een auto leaset. Tot 24 maanden noemen we Short Lease. Bij langere vormen van lease bestaat een onderscheid tussen privé een auto leasen (oftewel Private Lease) en zakelijk. Zakelijk leasen kan ook op verschillende manieren: Operational Lease is de meest traditionele vorm van leasen, waarbij je een auto huurt voor een vooraf afgesproken periode. Je betaalt een vast bedrag per maand en je brandstofkosten en je hebt het eerste recht op koop. Bij Financial Lease is de auto vanaf het moment dat je het leasecontract ondertekent van jou.

Betaal ik als consument bijtelling over een lease auto?

Heb je een zakelijke lease-auto en gebruik je deze privé voor meer dan 500 kilometer per jaar: alleen dan betaal je bijtelling.

Maandag - Vrijdag
08:00 - 21:00
Zaterdag - Zondag
10:00 - 17:00

TheLeaseExpert.nl is onderdeel van Van Lith Financieel Adviesbureau